Meny
Velg seksjon 5.Trinn Stangeland
Besøksadresse:Solaveien 84 4316 Sandnes Postadresse: Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51336800/SFO:51336807 Send oss e-post
Redaktør: Geir Mikalsen
Gå til Its Learning
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For ansatte
Ansatte epost

Årets 17. mai feiring er over. Den kalde nordavinden klarte ikke å ødelegge feiringen, men gjorde kantinene på skolen veldig populære. 

Tusen takk til korpset, foresatte og elever som stilte opp i barnetoget og viste Stangeland skole fram fra sin beste side.

Etter toget var det god stemning på skolen takket være jobben alle foresatte til ungene i korpset har lagt ned i tillegg til litt hjelp fra FAU. 


I dag, 22. februar, hadde vi hobbydag på Stangeland skole. Alle elevene på 4.-7. trinn hadde lagd presentasjoner om sine interesser/hobbyer som de fikk vise fram for 1.-3. trinn. 

I uke 31 og 32 blir det SOMMERLAB på Stangeland skole.

Sommerlab er en kreativ og lærerik sommerskole for de som går ut av 4. - 6. trinn før sommerferien (De som skal starte i 5.-7. klasse i august 2023).

Det er forskerfabrikken som arrangerer dette. 


Torsdag 2. og fredag 3. februar hadde vi besøk av DKS, "Den kulturelle skolesekken". Alle klassene på skolen var invitert til "Blues for barna" i gymsalen. 

Musikerne Erik Harstad, Håkon Høye og Joakim Tinderholt har siden 2012 reist rundt i Norge og spredd bluesens budskap for over 40 000 elever i regi av DKS.


Torsdag 26.02. ble det arrangert Stangelandsfest for første gang. Skolen og FAU ville markere at vi ikke bare er en skole, men en samlingsplass for bydelen. Alle ansatte og FAU hadde lagd istand et supert program med festgeneral Claus Heggdal i spissen. Elever, foresatte, familie, politikere, naboer og pensjonerte lærere var alle sammen inviterte. 

 


De siste to ukene har det vært en helt enorm innsats under Hei-aksjonene på skolen. Elevene har lært mye om solidaritet og om landet Peru. 1. - 3. trinn har samla pant for nesten 27 000 kroner, 4. -7. trinn har solgt lodd for 125 000 kroner og 7. tinn har jobba en dag og fått inn over 20 000 kroner på det. 

Tusen hjertelig takk til alle på skolen som har jobba så godt og tusen takk til alle som har kjøpt lodd, gitt gevinster, bakt kake, lagd vaffelrøre og hjulpet til under aksjonsdagen i går. 

I dag på avslutninga av aksjonen i gymsalen kunne vi overrekke en sjekk på 225 000 kroner til Stine fra HEI-verden. Et helt fanatisk resultat. 


Stangeland skole ble ferdig bygd i 2021, men offisielt åpnet i januar 2022. Torsdag 12. og fredag valgte vi å markere 100 års jubileet.

Dagen starta med et langt tog sammen med korpset i bydelen (årets øvetog til 17. mai). Vi var så heldige at mange foresatte, tidligere elever og besteforeldre stilte opp langs ruta og heia på oss. To avdelinger i Hans og Grete barnehage fikk være med å gå et stykke med oss, og Stangelandsforen barnehage heia på oss da vi gikk forbi.

Etter lunsj hadde vi stort jubileumsshow ute i skolegård med opptreden av alle trinnene på skolen. Trinnene fikk tildelt et tiår fra 1920-1980 som de fikk velge sanger/danser fra. Det ble et svært variert program med sang, dans, solister og drama.  

Vi var spente på hvordan det skulle gå med stående publikum, men det gikk over alle forventning. En fantastisk flott, dyktig gjeng med elever og flinke, dyktige lærere på Stangeland skole. Tusen takk til alle for en kjempeflott dag!

Fredag hadde vi gammeldags skole der veldig mange elever og ansatte hadde kledd seg ut og på noen av trinnene gikk de helt inn i rollen sin. De voksne ble hilst på med neiing og bukking i gangene og tiltalt med føken, fru og herr. Noen synes det var veldig kjedelig med gammeldags skole: finskrift, avskrift av tavla, ingen CB eller filmer og strenge regler. Samla sett var det en kjempekjekk dag for både  elever og voksne.

Etter å ha spist matpakken sin fikk alle elevene is.