Meny
Vel side Mat og helse
Sagstadvegen 76 5918 Frekhaug
Telefon: 56 17 13 00 Send e-post til oss
Redaktør: Magne Lædre
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Pålogging heimesida
Pålogging heimesida - ansatte
Vi skal lage tacopai og sylta raudlauk denne veka - og så skal vi lære litt om sylting. 

Denne veka skal vi lage ein enkel og god middagsrett som vi kallar favorittgrateng. 

Vi skal også bake eit godt brød; fletteloff.


Det er på tide å lage ein god fiskemiddag!

Vi skal lage heimelaga fiskepinnar av laks. Som tilbehør skal vi lage søtpotetfries og coleslaw (salat).


Smakens uke er et undervisningsopplegg for 6.trinn over hele landet.

VI LAGER IKKE MAT DENNE UKA, vi skal bare smake og forske. HUSK å ta med matpakke.

Mål for timen:
- bli oppmerksom på hvordan forskjellige matvarer smaker.
- se, føle, lukte og smake på ulike matvarer.
- øv deg i å sette ord på smaksopplevelser.


Denne veka skal vi lage wok med sursøt saus.

Hugs at det er lurt å lese oppskrifta før du kjem til timen.

Det er planleggingsdag på fredag og det betyr at 6c ikkje lagar denne retten.


Vi skal lage Chili sin carne denne veka.
Dette er ein vegetarrett som lett å lage og perfekt å ete på ein litt kald haustdag. 

Veka etter haustferien skal vi arbeide med eigenvurdering og framovermelding i faget.

Hugs å ta med cromebook til timen.

Sidan mesteparten av tida går med til dette, lagar vi enkel og rask mat. De skal lage halvfabrikat tomatsuppe og koke makaroni.


Denne veka skal vi lage ein god middag.
Vi skal lage kyllingbollar, aioli og ovnsbakte poteter

Endeleg kake!

Denne veka skal vi lage søtpotetsuppe og gulrotkake.

Hugs å lese oppskriftene godt :)


Denne veka skal vi lage ei god haustsuppe med grønsaker og pølse.

Vi skal lage blomkålsuppe denne veka og bake focaccia.

Denne veka skal vi bake horn med ost, skinke og oregano. 

Vi bakar horna med fersk gjær og lærer litt om skilnaden mellom tørrgjær, ferskgjær og bakepulver (som vi brukte i scones). Vi brukar også 3 ulike mjøltypar laga av det samme kornet.