Meny
Velg klassetrinn Forside
Innføringsklasse
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 9
Besøksadresse Idrettsgata 54 8370 Leknes Telefon: 76056800 Send oss e-post
Postadresse: Postboks 14 8376 Leknes
Skolefritidsordningen ved Leknes skole Idrettsgata 54 8370 Leknes Telefon: 760 56820 Send oss e-post
Redaktør: Geir Angell
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2024><<
juli 2024
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Trafikkplan Leknes skole
Trafikkplan for Leknes skole
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Viktig info til foreldre som kjører elever til skolen!

Sikkerhetsregler dropp soner ved ungdomsskolen og barneskolen.

Unngå å slippe elever av på bussholdeplassen foran Lekneshallen, dette hindrer bussene i å komme frem. Følg kjøremønsteret som er beskrevet i bildet i artikkelen.

Vi gjør også oppmerksom på at det ikke skal kjøres opp til ballbingen på barneskolen! Dette kan fort skape farlige situasjoner og i verste fall skader på elever. Vi oppfordrer til å bruke avstigningssonene, både på barne- og ungdomsskolen. Vi ser at elever som slippes av på parkeringsplassen ved den fjerde armen, ofte springer mellom bilene, og det kan fort føre til farlige situasjoner. 

Det er daglig bilister som ikke tar tilstrekkelig hensyn til fotgjengere som skal over E 10 og Idrettsgata, så det er på sin plass å igjen minne alle på at kjørende har vikeplikt for gående som befinner seg i gangfeltet, eller som er på veg ut i det! Legg spesielt merke til siste del her! Heldigvis er de fleste flinke til å ta hensyn. Det setter vi som står ved gangfeltene stor pris på. Takk! 

Vi vet at det er en del barn som sykler eller går til og fra skolen hver dag, og i rundkjøringen ved Esso kan det tidvis være mye trafikk, spesielt om morgenen da mange skal på jobb samtidig som barna skal på skolen. De aller fleste bilister er flinke og oppmerksomme, slakker av og stopper opp for de som skal krysse veien. Spesielt de som kjører større kjøretøy er påpasselige overfor de myke trafikantene virker det som. Selv om det stort sett går bra, og det tas hensyn, så opplever vi nesten daglig at noen har det svært travelt. Det er de som forsøker å kjøre på litt ekstra for å passere gangfeltet før fotgjengerne når helt frem, og det er de som forsøker å kjøre rundt dem dersom det allerede er fotgjengere i gangfeltet. 

Til dere som har det veldig travelt om morgenen vil jeg foreslå at dere kanskje starter litt tidligere hjemmefra. Kjørende har vikeplikt for gående som befinner seg i gangfeltet, eller som er på veg ut i det!   Det er også en del elever som sykler til skolen, og vi som står ved gangfeltet anmoder alle om å gå av sykkelen før de krysser veien. Likevel er det mange som ikke følger vår anmodning, og vi vil be dere foreldre om å snakke litt om dette hjemme. Gangfelt er beregnet for gående. Man kan sykle over gangfeltet så lenge man tar hensyn til gående, men det er viktig å huske at man ikke klassifiseres som fotgjenger, med mindre man går av sykkelen og triller den over gangfeltet. Det vil si at andre kjørende ikke har vikeplikt for dem som velger å sykle over gangfeltet. Det hender også at noen kommer syklende i god fart mot gangfeltet, og er nesten ute i veibanen før de stopper og går av sykkelen. Dette kan fort gå galt dersom syklisten møter en av bilistene som har det svært travelt.  

 

Droppsonen på ungdomsskolen:

Vi vil henstille til alle at man tenker gjennom hvor man velger å stoppe for å slippe av passasjerer.

Når det blir mørkere om morgenen, og det blir mange biler inne på plassen, så blir dette enda mer viktig.

På bildet er innkjøring merket med røde piler, av- og påstigningsfeltet er merket med grønne piler (her må man følge med og følge på når bilene foran kjører ut, for å gi rom for flere biler som er på tur inn) og utkjøring er merket med blå piler.

For de som skal ut fra Lekneshallen og mot Fygle vil vi henstille om at når det er mye trafikk følger de grå pilene, svinger til høyre mot rundkjøringa, og tar en runde der for så å kjøre ned mot Fygle.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Droppsonen på barneskolen:

Det forutsettes at trafikanter følger skilting. Her bemerkes spesielt at det står skilt: "Forbudt for motorvogn" i bakken inne i droppsonen. Her skal det IKKE foregå biltrafikk (Brøyteredskaper og blålysetater har unntak)

 

Utstigning på høyre side da annet vil kunne medføre klem mellom installasjon og bil på glatt føre.

Kjør så langt frem i droppsonen som mulig for bedre effektivitet. Gjør avleveringstid så kort som mulig slik at man unngår unødig venting.

Forbikjøring eller to biler i bredden i sona er farlig, og bør ikke forekomme.

Dersom vi er tålmodige, aktpågivende og varsom bidrar dette til at dette området blir tryggere.

 

Dersom man ønsker å følge elevene inn på skoleområdet må man benytte parkeringsplassen.