Publisert: 02. oktober 2024 | Sist endret: 02. oktober 2024 | Forfatter: Maria Elinsdatter Fiskaa

Innsamling til vår vennskapsby Rajshahi

I snart 50 år har Kristiansand vært vennskapsby med Rajshahi i Bangladesh. En innsamlings- og informasjonsaksjon gjennomføres på alle grunnskolene i Kristiansand hvert tredje år. Vi benytter årets Åpen skole på Ve til å samle inn penger til Rajshahi. 

Kristiansand kommune har hatt bistandsprosjekter i Rajshahi siden 1970- tallet, og like lenge har Strømmestiftelsen hatt arbeid i Bangladesh. Nå skal de samarbeide om bistandsprosjektene og en innsamlings- og informasjonsaksjon på alle grunnskolene i Kristiansand som gjennomføres hvert tredje år. Målet er at nye generasjoner av elever ved Kristiansandsskolene skal få lære mer om fattigdomsbekjempelse og prosjektene i Bangladesh.

Se mer her: 

https://youtu.be/zjwt_O48FaQ

 

Adittya er 11 år og går i 6. klasse. I denne filmen viser han oss skolen sin. Vi får også treffe læreren som forteller om hvor viktig det er at barn i Bangladesh får gå på en god skole, men at det også kan være vanskelig for noen barn å fullføre skolegangen sin. Ved å samle inn penger til Rajshahi-aksjonen får flere barn som Adittya mulighet til en bedre framtid:

https://youtu.be/hGhD5HDSI-8

 

På årets "Åpen skole" blir det blant annet arrangert loddsalg. Dersom du har mulighet til å bidra med en premie, ta kontakt med lærer: tom.reidar.haraldsen@kristiansand.kommune.no. Inntektene går uavkortet til Rajshahi