Fersk torsk, rogn og fiskekaker
9.klasse fikk i dag levert nyfisket torsk med rogn på døra. Av den fisken ble det lagd mye god mat i dag!
Publisert: 13.02.2019 21:12 Sist endret: 16.06.2021 23:07 Forfatter: Birgitte Marie Gleinsvåg
Klassen startet med å pakke inn rognene i matpapir og klargjorde kasseroller til koking av rogna. Så skar elevene både filet og fiskestykker til koking. Poteter ble kokt og gulerøtter rensket og kokt. Vi hadde masse fisk, nok til både ferskfisk, filet og småbiter til fiskekaker.
Til dagens måltid serverte 9.klasse fersk kokt torsk, nykokte poteter, kokte gulerøtter med smeltet smør og flatbrød. I tillegg serverte de nystekte torskekaker/fiskekaker.
Da måltidet var ferdig ble resten av fisken rensket og det skal de lage plukkfisk eller fiskegrateng av. Filetene ble frosset og det ble hele 7 pakker som skal brukes senere i matlagingen på skolekjøkkenet. Fiskekakene ble også frosset slik at de ved en senere anledning kan lage fiskekaker i brun saus.