Skolebehovsplan 2024

Kommunens administrasjonen har gått igjennom alle skoler og områder og laget en beskrivelse (se vedlegg under). Et faktum er at vår kommune har flere små skoler enn sammenliknbare kommuner, noe som gjør at Kristiansand bruker mindre penger pr elev og mer på bygg og administrasjon.  Skolene får for lite penger, og det ser ikke ut som fremtiden vil gi oss mer, derfor presser dette seg frem nå, i følge oppvekstdirektøren.  Det legges til grunn argumenter om utbedringsbehov som vil komme uansett, større fagmiljø på skoler og at det vil frigjøre midler til hver skole. Elevtallet går ned på vestsiden av byen, men er stabilt og heller økende på østsiden. Av den grunn er det vest som er gjenstand for de største endringsforslagene. 

Karuss skole er ikke en liten skole, og vi har stort sett fylt opp kapasiteten, selv om vi i år har noen ledige plasser. Men, fordi Fiskå skole er i så dårlig forfatning og må rives eller erstattes med ny, er vår skole sentral i saken.

Det som foreslås for Vågsbygd er følgende:

Lindebøskauen slås sammen med  Møvig som bygges ut.
Fiskå skole legges ned, elever og ansatte flyttes til Karuss. Karuss blir en ren ungdomsskole med 5-6 paralleller. Vårt barnetrinn fordeles på Vågsbygd skole og Slettheia skole. De fleste til Slettheia skole. Skolegrenser og nærskolerett vil avgjøre hvor våre elever skal gå. 

Vi vil understreke at dette er forslag, og at ingen ting er vedtatt enda. Det er derfor viktig at skolen og FAU kommer med sine innspill i denne delen av prosessen

Høringsfristen er 30.9. Skolen vil selv komme med innspill i denne prosessen gjennom sin personalgruppe og gjennom sitt elevråd.   

FAU har, siden rektor la frem dette for dem før sommeren, jobbet en god del. De har vært i partigrupper og jobbet med argumenter.  

Onsdag 4.9 er det møte med SU, FAU og tillitsvalgte.  

Har dere som foresatte innspill til denne høringen, kan dere ta kontakt med noen fra FAUs arbeidsgruppe. FAU-representantene i denne gruppa:

Tone Eline Jensen, toneelinejensen@gmail.com , tlf. 4114 47 783

Ida Kristine Moe, ida.k.moe@gmail.com, tlf. 900 82 142

Ingrid Holter Andersen, ingridha@gmail.com , tlf. 915 69 678

Siv Elisabeth Rinden, siv_evr@hotmail.com , tlf. 905 14 255