Publisert: 13. august 2024 | Sist endret: 13. august 2024 | Forfatter: Hilde Grimm

Velkommen til skolestart

Kjære elever og foresatte! 

Vi håper dere har hatt en nydelig sommer, til tross for varierende vær. Det å ha dager uten planer, frister, lekser og stress er godt for oss alle, og det har forhåpentligvis gitt ny energi og forventninger til nytt skoleår.

Trygt skolemijø: 

Dere elever og foresatte skal ha forventinger til skolen. Skolen skal være et trygt sted for alle, der ungdommene utvikler seg sosialt og faglig. Elevene skal få medvirke og føle seg inkludert i fellesskapet, selv om vi har 405 ulike elever. Vi jobber kontinuerlig med å nå målet om 0-tolleranse mot mobbing og krenkelser, i et miljø der mange elever strever sosialt, har lav impulskontroll og ulike meninger om hva som er greit å si. For oss er det viktig at det er vi voksne som må sette standarden for hvilket språk vi kan bruke, og hva det er lov å tulle med og ikke. I hvilken grad er det f.eks. greit å være fysisk med andre elever? "Lekeslåssing", dytting og knuffing ønsker vi ikke. Det kan være vanskelig for enkelte elever å forstå, men vi opplever stadig at det en elev mener er tull, er en kjip opplevelse for den andre. Tull og alvor klarer vi ikke alltid å skille mellom, og derfor vet elevene på Havlimyra skole at knuffing og dytting ikke er lov.

Det kan være krevende for elever å si ifra dersom de opplever seg mobba. Vi oppfordrer dere alle til å snakke om dette hjemme, og melde ifra om noen ikke har det greit. Sammen avtaler vi da alltid hvordan situasjonen følges opp videre. Skolen kommer til å ha dette høyt på agendaen dette skoleåret, og dere vil få mer informasjon om dette på foreldremøtene. 

Mobilfri skole: 

Vi startet med mobilhotell forrige skoleår. Nå gjelder dette for hele skole-Norge, og det mener vi er bra. Vi opplevede at noen elever ikke leverte mobilen forrige skoleår, og det ble fort en situasjon med mye diskusjon og oppfølging. Snakk hjemme om dette, og vær forberedt på at dersom elev har mobil og/eller smartklokke med på skolen, må den låses inn frivillig i skolens mobilskap. Vi har kun anledning til å gi unntak dersom elev f.eks. har helseoppfølging via app på mobilen (diabetes). Vi oppfordrer derfor til å la smartklokker ligge hjemme, mens mobil leveres inn. 

Foreldremøter i store-amfi for alle foresatte: 

8. trinn: Tirsdag 20. aug. kl. 17.30
9. trinn: Torsdag 29. aug. kl. 17.30
10. trinn: Tirsdag 27. aug. kl. 17.30

Her er det viktig at alle elever er representert med minst en foresatt. Etter samling i store-amfi blir det klassevise samlinger. Der velges representanter til FAU. Alle som blir foreldrekontakt og vara samles så 10 minutter på personalrommet sammen med kontaktlærere og skolens ledelse til en kort bli-kjent-prat. Første FAU-møte blir torsdag 5. sept. kl. 17.30, med samarbeidsutvalg rett etterpå. Da må FAU-leder velges, samt SU konstitueres. Vi ser frem til viktig og godt samarbeid! 

Ny opplæringslov og nytt skolereglement

Ny opplæringslov trådte i kraft 1. aug. Her er det noen viktige endringer som vi i personalgruppa jobber med. Om dere ønsker mer informasjon om dette kan vi anbefale Utdanningsdirektoratets hjemmeside som gir god informasjon. En konkret endring gjelder søknad om fri for elever. Det anbefales at man ikke gir fri i starten av 8. trinn og slutten av 10. trinn, samt under nasjonale prøver og eksamensperioder. Husk å søke gjennom VISMA-appen. Alt utover en skoledag blir vurdert av rektor, i samråd med kontaktlærer. 

Kommunen har vedtatt nye skoleregler (tidligere ordensregler). De finner dere her! I tillegg har vi på skolen noen egne trivselsregler som elevene vil få god informasjon om ved oppstart. 

Informasjon om skolen:

  • Skoleskyss og skolerute finner dere her:  https://www.minskole.no/havlimyra/Underside/19625 .
  • Vi oppfordrer ellers til å gjøre dere kjent med hjemmesiden. Der ligger mye informasjon, og ikke minst link til elevenes ukeplan. Følge regelmessig med på den, slik at dere får beskjeder fra lærer, og kan ha gode samtaler om emner elevene jobber med på skolen. 
  • Enkelte beskjeder sendes fra lærer og/eller ledelsen via VISMA. Alle oppfordres sterkt til å følge med her, og bruke dette som viktigste kommunikasjonskanal til og fra skolen. Da lagres alle beskjeder trygt og vi sikrer god flyt i oppfølgingen. 

Første skoledag: 

Vi gleder oss til oppstart torsdag 15. august. Det blir full skoledag frem til kl. 15.10. Ta med niste, drikke og sekk.
Elever på 8. møter i uteamfiet ved kunstgressbanen (ved regn flytter vi inn i store-amfi). Der begynner opprop kl. 8.45. Øvrige klasser får informasjon om klasserom osv i classroom fra kontaktlærere og er på plass senest 8.30.

Velkommen til nytt skoleår! Hilsen rektor Hilde, inspektør Ingvild og Martin, samt hele gjengen på Havlimyra