Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
SFO
Skoleveien 3 8372 Gravdal
Telefon: 76056840 Send oss e-post
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2024><<
juli 2024
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Prosjektuke kardemommeby

Kardemommeby prosjektuke ble arrangert i uke 17. Her fikk elever og lærere på 1-4.trinn leve et liv i vår egen Kardemommebystil. Elever ble blandet på tvers av trinn, og delt inn i egne grupper/lag. Her fikk hver gruppe muligheten til å samle poeng ved å følge kardemommeloven, tante Sofies spise- og rydderegler, samt poeng for samarbeid, arbeidsinnsats og å hjelpe andre

Skrivestasjon: 

På denne stasjonen fikk elevene velge mellom ulike skriveoppgaver med tema Kardemommeby. De yngste elevene kunne velge en karakter fra Kardemommebyen, lage en passende tegning og skrive faktasetninger. 3-4. klassingene skrev drømmeoppskrifter, laget tegneserier, intervjuet karakterer, skrev faktatekst om dyrene og laget salgsannonse for bakeren i byen. 
Butikk: 
Elevene fikk lage en egen butikk, de fikk selv velge hvordan butikken skulle se ut. De som var kunder måtte skrive handleliste, hente varer, få kvittering, hente penger og betale i kassen. Elevene fikk bytte på å ha ulike roller.

Lage kardemommeby: 
På denne stasjonen fikk elevene i oppgave å lage noen av husene i kardemommeby. De kunne selv velge hvilke hus de ønsket å lage. Tobias i tårnet ble en stor favoritt hos mange av elevene. Vi hadde på forhånd samlet inn masse melkekartonger og doruller som elevene kunne bruke, i tillegg til at vi hadde maling og papp. Resultatet ble en flott utstilling av kardemommeby.  

Turdag: 

På tirsdagen dro hele småtrinnet på tur sammen i Klokkarvika. Her gjennomførte vi tre ulike aktiviteter. Land-art, røversti og aktivitetsalfabet. Vi var så heldige med været. Solskinn, varme og vår i luften, fornøyde og snille barn. Det ble grilling og kos i gapahuken etterfulgt av litt frilek i fjæra.  
Sang, dans og drama-stasjon: 
 
De ulike gruppene hadde gruppenavn etter rollefigurer fra Kardemommeby. På denne stasjonen øvde gruppene inn sangen tilhørende rollefiguren gruppa deres presenterte, i tillegg til et lite skuespill knyttet til rollefiguren. Sangen og skuespillet til hver av gruppene ble presentert for de øvrige gruppene som underholdning på Kardemommefesten. En av gruppene øvde inn fugledansen i stedet for skuespill, og både engasjement og innlevelse var stor. Elevene var ivrige og gode på å fordele roller og finne på hva innholdet i skuespillene skulle være.  

Bakeriet: 

På bakeriet i Kardemomme ble det bakt røverkjeks og kardemommesnurrer. Gruppe A bakte snurrer og gruppe B bakte kjeks. Her måtte elevene å veie og måle opp ingredienser, røre sammen røra eller deigen og ha det på bakepapir. Arbeidet krevde samarbeid, presisjon og godt humør – og alle elevene var ivrige og aktive. Resultatet spiste vi på fredagens kardemommefest, og de var kjempegode! 

Lage papegøyen fra Amerika: 

På denne stasjonen fikk elevene lage papegøyen fra Amerika. Elevene måtte først fargelegge papegøyen i flotte farger, for å så klippe den ut. Dette krevde presisjon og nøyaktighet, noe de minste syntes var litt vanskelig. Da var de største elevene til god hjelp. Etter å ha klippet ut papegøyen måtte den limes på et farget ark, før den morsomste delen av oppgaven sto for tur: å lime på fargerike fjær! Resultatet ble mange flotte, unike og fargerike papegøyer som pyntet veggene i gamle gymsal. 

Kardemommefest: 

Som avslutning på en flott uke, var det duket for Kardemommefest på fredagen. Denne dagen skulle gruppene vise frem hva de hadde jobbet med i løpet av uken. Papegøyene var hengt opp som pynt, og både tegneserier, oppskrifter, intervju og faktatekster var hengt opp på veggene. Gruppene fremførte både sang, dans og skuespill. Vi hadde også quiz, hvor elevene fikk sjekke hva de husket fra uken som hadde gått. Under spisingen var det endelig tid for å smake på godsakene vi hadde laget i bakeriet., både kardemommeboller og røverkjeks. Helt til slutt var det premieutdeling. Gruppene hadde samlet poeng gjennom uken, etter hvor flinke de har vært til å samarbeide, følge beskjeder, rydde stille, ha god matro og si hyggelige ting til hverandre. Gjennom hele uken var det få poeng som skilte gruppene, men gruppen som stakk av med seieren var Papegøye fra Amerika-gruppen. Rektor Line og Politimester Bastian delte også ut fire ærespriser. Dette var en utmerkelse til elever som hadde gjort det lille ekstra gjennom uken, og vært gode forbilder for de andre.  

Main Image
Bilde 1 av 17