Publisert: 02. september 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Ida Blomli Kjøstvedt
På «pæreslang» i nabolaget
Vi har
blant annet lært om lokale råvarer i sesong og snakket om de nye rådene fra
Helsedirektoratet. Rådene anbefaler blant annet at «Frukt, bær eller grønnsaker bør spises til alle måltider, gjerne
også som mellommåltid. Det er anbefalt å spise minst fem og helst åtte
porsjoner hver dag.».
I den anledning har elevene vært på (avtalt) pæreslang i nabolaget. De har
spist frukt som er i sesong og som definitivt er lokale! Bærekraft er også en
stor overskrift i faget, og da er det fint å kunne spise mat som er så
kortreist.
Mat og helse-undervisningen skal også fremme matglede, noe
følgende sitat fra elev viser at vi er godt i gang med: «Jeg visste ikke at jeg
elsker pærer!».
Vi har også en planlagt epleslang i vente, og gleder oss
til å nyttiggjøre oss av den frukten også. Dersom andre i nabolaget har
frukttrær hvor frukten ikke blir spist, ønsker vi gjerne å bidra til å få brukt
frukten i mat og helse-undervisningen. I så fall er det bare å ta
kontakt.
Kilde, Helsedirektoratets kostråd:
https://www.helsedirektoratet.no/faglige-rad/kostradene-og-naeringsstoffer/kostrad-for-befolkningen#frukt-baer-eller-gronnsaker-bor-vaere-en-del-av-alle-maltider