Publisert: 02. september 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Ida Blomli Kjøstvedt

På «pæreslang» i nabolaget

Vi har blant annet lært om lokale råvarer i sesong og snakket om de nye rådene fra Helsedirektoratet. Rådene anbefaler blant annet at «Frukt, bær eller grønnsaker bør spises til alle måltider, gjerne også som mellommåltid. Det er anbefalt å spise minst fem og helst åtte porsjoner hver dag.». I den anledning har elevene vært på (avtalt) pæreslang i nabolaget. De har spist frukt som er i sesong og som definitivt er lokale! Bærekraft er også en stor overskrift i faget, og da er det fint å kunne spise mat som er så kortreist. 

Mat og helse-undervisningen skal også fremme matglede, noe følgende sitat fra elev viser at vi er godt i gang med: «Jeg visste ikke at jeg elsker pærer!». 

Vi har også en planlagt epleslang i vente, og gleder oss til å nyttiggjøre oss av den frukten også. Dersom andre i nabolaget har frukttrær hvor frukten ikke blir spist, ønsker vi gjerne å bidra til å få brukt frukten i mat og helse-undervisningen. I så fall er det bare å ta kontakt. 




Kilde, Helsedirektoratets kostråd:

https://www.helsedirektoratet.no/faglige-rad/kostradene-og-naeringsstoffer/kostrad-for-befolkningen#frukt-baer-eller-gronnsaker-bor-vaere-en-del-av-alle-maltider