Publisert: 09. juni 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Anne-Lise Stangenes

Dyrebare dyr

Under Miljøuka i regi Kristiansand kommune var 3. trinn på Teateret. Der møtte vi Tina Haagensen og Helene Axelsen fra Dyreparken. De fortalte om Dyreparkens arbeid med vern av truede dyrearter. Vi fikk bl.a. svar på hvor mange dyr som egentlig finnes, og hva det betyr at et dyr er truet. Biologene fortalte også om hvorfor så mange dyr er truet, og vi hørte om damfroskene som tas vare på i Dyreparken der de yngler før de settes ut i dammen sin i det fri igjen. Underveis deltok vi aktivt med å stille spørsmål eller å svare på spørsmål vi fikk. Da forestillingen var over var det ekstra moro å få se verdens største snegle, et stort, grønt pinnedyr og en skolopender på nært hold. Noen fikk til og med tatt på sneglehuset. 

Fra Teateret gikk vi til lekeplassen i Tresse for å spise i sommersola. Det var en ordentlig fin stund med småprat over nista før vi lekte i de mange apparatene. 

Vel tilbake på skolen fikk vi masse skryt av lærerne våre for vår måte å presentere Lova på i Teateret! Det er alltid gøy med skryt!