Publisert: 05. juni 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Irmante Buineviciene

GI EN DAG!

 

Gjennom denne aksjonen ønsker vi at elevene;

-       skal gjøre en god arbeidsinnsats på eget arbeidssted, gjerne for noen som trenger det.

-       skal være med å støtte humanitære prosjekter for barn og ungdom i Kristiansands vennskapsby, Rajshahi i Bangladesh. 

Rajshahi i Bangladesh har vært vennskapsby med Kristiansands i 45 år. Vennskapet mellom Rajshahi og Kristiansand er unik i norsk sammenheng, og Rajshahi er en annerledes vennskapsby enn alle andre vi har i verden. I 2024 har Kristiansand inngått en samarbeidsavtale med Strømmestiftelsen som vil bidra til å styrke arbeidet i Rajshahi og ivareta og videreføre det sterke lokale engasjementet i Kristiansand.    

Hvert tredje år gjennomføres Rajshahiaksjonen i Kristiansand der et stort antall skoler og barnehager er med. Midlene som samles inn fordeles over tre år til syv lokale humanitære organisasjoner som arbeider for fattige, utsatte barn og ungdom i Rajshahi. Mer info på rajshahi.no.  

Elevene Hanna Svendsen fra Haumyrheia og Erle Egilstad fra Holte er ambassadører for Rajshahiaksjonen 2024. I vinterferien var de sammen med Dag Vige og to lærere på reise til Rajshahi for å besøke og se det viktige og imponerende arbeidet som gjøres for barn og unge i byen.

En av organisasjonene som støttes er FWCA (Foundation for woman and child assistance). De gjør et uvurderlig arbeid ved å hjelpe fattige funksjonshemmede barn og mødrene deres. Mange i Bangladesh skammer seg over at de har funksjonshemmede i familien og barna gjemmes ofte bort. Fedre forlater gjerne familien når de får et funksjonshemmet barn.  Situasjonen for disse barna og mødrene deres er mer utfordrende enn noen kan forestille seg.  Sadikur Rahman og Wahida Khanom, grunnleggere og ledere av organisasjonen, besøkte Haumyrheia 16.mai i fjor og gikk også i 17.mai-toget sammen med skolen.  

 

Haumyrheia skole har i flere år støttet arbeidet i Rajshahi, og det finnes mange synlige tegn i byen på elevenes innsats.

 

Vi håper elevene vil få positivt svar når de prøver å finne seg arbeid for dagen, og godt betalt for jobben de gjør!   

 

Aksjonsdagen gjennomføres slik:

·         Elevene skaffer seg arbeid selv, gjerne ved hjelp av foreldre, familie, naboer og venner. Det er også mulig å gjøre praktisk arbeid hjemme for familien, hos naboen eller andre som trenger en hjelpende hånd.

·         Det er mulig å være kreativ og legge opp til aktiviteter som sprer glede og som samler inn penger til aksjonen.

·         Kontaktlærer har en oversikt over hvilket arbeid elevene utfører denne dagen.

·         Fredag 7.juni er elevene ute og jobber minst 3-4 timer.  

·         Det eleven tjener på sitt arbeid denne dagen skal i sin helhet gå til Rajshahi.

·         Bruk QR-koden eller vips til 925379, trykk på Rajshahi-aksjonen og velg Haumyrheia.

·         Pengene som blir samlet inn går uavkortet til Rajshahi.

 

    

 

Jarle Ausland                       Hanna Svendsen                              Toby Tørressen

(Rektor)                                     Rajshahiambassadør                              (Rajshahikontakt)