Publisert: 13. august 2024 | Sist endret: 13. august 2024 | Forfatter: Tormod Lien

Skolen = mobilfri sone for elevene

Skoleregelen som omhandler mobilbruk lyder slik:

«Mobiltelefon, smartklokker og lignende digitale enheter skal ikke benyttes i skoletiden. Skolen kan gjøre unntak fra dette dersom det foreligger særlige sosiale, helsemessige, pedagogiske eller sikkerhetsmessige hensyn. Mobiltelefoner, smartklokker og lignende digitale enheter skal enten ikke tas med til skolen, eller innleveres av den enkelte elev ved skoledagens start for oppbevaring på et dertil egnet sted.»

På Flekkerøy skole ønsker vi primært at mobiler blir hjemme i skoletida. Om elevene likevel tar mobilen med seg, vil vi ikke at de skal brukes på skolens område i forkant eller etterkant av skoledagen. Dette gjelde både ute og inne. Når skoledagen begynner, vil lærerne samle inn de mobiltelefonene som måtte være med inn. Disse blir låst inn i metallskap eller låst rom og delt ut ved skoledagens slutt. Om vi oppdager at mobiltelefoner brukes i skoletiden, vil vi konfiskere disse og kontakte dere foresatte.

Vi minner om at årsaken til at disse nye reglene er så strenge, blant annet er for å redusere digital mobbing, hindre at det tas ulovlige bilder av andre og for å hindre at barn ser på porno og vold i skoletiden. Erfaringer fra skoler som har forbudt mobiltelefoner er at elevers trivsel og trygghet øker.