NYHETER

 


Nett-TV

NRK Supernytt er nyheter for deg som liker å følge med på hva som skjer rundt oss. Programmet tar opp mange av sakene det blir snakket om i voksennyhetene, både gode nyheter og mer alvorlige saker. Supernytt er laget for barn og unge fra ca. 8 og 12 år.
 

Nett-TV

Når det gjelder ordinære nyhetssendinger til norske seere, så er det NRK og TV2 som står frem. NRK sin nett-tv er gratis og fritt tilgjengelig å bruke for alle som ønsker det. NRK har også et rikt tilbud av f.eks. dokumentarprogrammer.

 

Forbrukerstoff

Forbrukerinspektørene, eller fbi som de kaller seg forkortet, på NRK er en serie som har til hesikt å avsløre juks og gjøre oss til klokere forbrukere.Her kan du lære om ting du har brukt for hver dag.

I programmet kan du lære alt fra hva du bør kunne når du skal "Flytte hjemmefra" til å få svar på spørsmål om hvorfor vi bruker "Sosiale medier".   

Dokumentar

NRK har en egen dokumentarserie som kalles Brennpunkt. I serien går journalister gjennom og setter seg inn i mange spennende og av og til kontroversielle tema.

Gjennom Brennpunkt stiller NRK kritiske spørsmål og undersøker vanskelige spørsmål som hvorfor noen ungdommer velger å være "Naken på nett" eller hvordan vi forholder oss til "Ord som dreper".

Nettaviser

Her følger en liten oversikt over noen av de største og mest brukte nettavisene på landsbasis. Aftenposten, Verdens Gang og Dagbladet er hovedstadsaviser.

           

Mange andre byer i Norge har egen avis. Her følger et lite knippe lokalaviser. Kan du finne ut hvor de hører til?

                 

Det er ikke bare i de store byene man har egne aviser. I mange tettsteder rundt om kring i landet finner vi også aviser. Følg lenken for å se en oversikt over norske aviser.

Nyheter på engelsk

Nyheter er naturligvis en stor sak også i andre deler av verden. To store, kjente medieaktører i utlandet er BBC i England og CNN i USA.

     

Det er ikke bare i den vestlige verden man har store mediehus. Det har man også i midtøsten eller i østen.

Twitter er nok det sosiale mediet som har blitt mest kjent som et sted å følge nyheter utenom de vanlige nyhetskanalene aviser/nettaviser og tv utgjør. Via twitter rapporterer folk løpende om hendelser i verden.