Meny
Velg seksjon Forside
Bålfjordnesveien 4 7167 Vallersund
Telefon: 72 52 07 50
Redaktør: Lisbeth Hellemsbakken
Logg inn (for ansatte)
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Det er 5 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2025><<
april 2025
mtotfls
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293001020304
05060708091011
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
"Velkommen av havet! Historien bak smaken" - matlaging med kokken Martin

Tirsdag 8.september fikk mellomtrinnet lage mat sammen med kokken Martin Trana Flak. Matlaginga var del av prosjektet "Velkommen av havet! Historien bak smaken".
Gjennom prosjektet har vi fått stifte nærmere kjennskap til marine råvarer i nærmiljøet, og deltatt i prosessen fra innhenting og bearbeiding av marine råvarer til servering av lekre sjømatretter. I forkant av matlaginga har vi vært på bedriftsbesøk, og vi har vært i fjæra og på sjøen og skaffet råvarer. 1. og 2. klasse har vært på besøk hos Ove Andreas på "Fosen skalldyr" og sett på koking og rensking av krabbe. 3. og 4. klasse har vært på omvisning på lakseoppdrettet til Marine Harvest. Mellomtrinnet var med Tommy Viken og båten "Steinmar" på trekking av krabbeteiner og garn. Elever fra mellomtrinnet har også dykket etter kamskjell og oskjell, og plukket blåskjell og hjerteskjell. Råvarene ble tatt med til skolen, hvor mellomtrinnet fikk være med å lage mange spennende og gode retter sammen med Martin Trana Flak. Martin er kokk ved restauranten på hotellet Scandic Nidelven i Trondheim. Tidligere i år vant han sølv i Sjømat-VM for unge kokker, http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article10846637.ece Mens mellomtrinnet lagde mat, dekket småtrinnet bord i gymsalen. Maten vi lagde ble servert til lunsj for 1.-7.klasse og inviterte gjester.
Main Image
Bilde 1 av 52