Publisert: 25. juni 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Tore Mydland

Sommerbrev

Nytt skolebygg klart
Mandag i neste uke er det nye modulbygget klart. Det ser veldig bra ut, og det blir lyse, flotte klasserom og SFO-base. I løpet av sommeren vil alt av møbler, utstyr, leker etc. komme på plass. Vi gleder oss til å flytte inn. 

SFO
SFO starter opp etter ferien onsdag 31. juli, i nye flotte lokaler. (SFO har planleggingsdager mandag 29. og tirsdag 30. juli.) Inngang til nye SFO er mellom de to brakkebyggene, inn og til venstre. Elevene på 1. og 2. trinn benytter garderobeplassene ved klasserommene til sine ting. SFO-leder Heidi ønsker velkommen etter ferien, sammen med resten av personalet. 

Uteområdet
I området rundt det nye modulbygget skal det gjøres noen endringer, for å tilrettelegge for lek for de minste. Lekehytter og lekeapparat skal flyttes, det fylles på med flis og det gjøres noen mindre utbedringer. På asfaltplassen foran skolen blir det merket opp diverse spill- og lekefelt, noe nytt og noe gammelt som blir frisket opp. I tillegg gjøres det flere større og mindre forbedringer av skolegården. Mye av dette vil vært klart til skolestart. 
Skolen har hatt et godt samarbeid med FAU og Oppvekst om oppgradering av skolegården. Dette tror vi blir veldig bra. 

Så er det slik at de større prosjektene ute er satt på vent, inntil vi vet mer om hva som skal skje med skoleutbygging på Slettheia. Det betyr bl.a. at bingen, som er i dårlig forfatning, ikke blir byttet ut med ny med det første. 

Skoleveien
Trygg skolevei blir et tema på skolen til høsten, og spesielt hos de yngste elevene. Dette gjelder for så vidt også dere foreldre. Vi må sammen gjøre alt vi kan for å sikre en trygg og god skolevei for barna våre. Dere som kjører barna deres til skolen, må passe spesielt på hvor og hvordan dere setter av deres barn. 

Skoleveien fra Øvre Slettheia til Slettheia skole er ikke ansett som en særlig farlig eller vanskelig skolevei. Retten til skoleskyss er en individuell rett og foresatte kan søke om å få skyss dersom de mener det foreligger særskilte grunner til det. 

Det gjort ROS-analyser (risiko og sårbarhetsanalyser) av skoleveien for å kartlegge utfordringer og mulige farer, og det er gitt flere innspill til mulige tiltak for å øke trafikksikkerheten. Disse tiltakene er vurdert av trafikkfaglig instans i kommunen og det er besluttet å innføre lavere fartsgrense, samt å vurdere opphøyet fotgjengerovergang eller «kamelpukler» i krysset Slettheiaveien/Kartheia. Det er også blir også sett på om det er mulig å etablere en av og påstigningssone ved fritidsklubben for å bedre trafikksikkerheten ved innkjøringen til skolen. 

Klassene
I forbindelse med alle de nye elevene fra Øvre, har vi på alle trinn fra 1. til 5. laget nye klasser. Dette ble klart først i starten av juni, slik at klasselistene ikke kunne sendes ut tidligere enn de ble. Vi har blandet klassene geografisk, men tatt hensyn til hvem som leker med hvem etc. det har blitt noen mindre endringer, slik at vi sender ut nye klasselister på nytt ved oppstart i august. 

Personalet
En oversikt over det nye personalet ved skolen vil dere etter hvert kunne finne på skolens hjemmeside, www.minskole.no/slettheia. Her finner dere også kontaktinfo til ledelsen. 

Skolestart
Første skoledag etter ferien er torsdag 15. august. 

God sommer!
Da vil vi ønske dere alle en riktig fin sommer! Og husk at dere bare må kontakte skolen dersom det er noe dere lurer på. 

Sommerhilsen fra 

Tore Mydland
rektor