Her kan du også sjå oppskrifta: Skillingsbollar
4 ss margarin/ olje 37ºC
6 dl vatn
25 g gjær
1 l kveitemjøl Bland det tørre godt.
½ ts
kardemomme Rør inn det våte.
1 dl sukker Deigen er klar når han slipp
bakebollen
Kna godt
Hev 30 min
Då vaskar og ryddar me <3
! + cappelendamm
Kjevl ut til eit rektangel ikkje
tynnare enn 1 cm.
Smør på litt
margarin/ smør, dryss på kanel og sukker.
Rull deigen saman til ei pølse.
Del
deigen i 3 cm tjukke emne og legg dei med snittflata ned på bakepapir.
Etter hev 20- 30 min.
Vask+ rydd+ cappelendamm.no
Pensle med egg og dryss på litt
perlesukker / vanleg sukker.
Steik:
225º C
Tid:
5- 8 min.
Avkjøl på rist
Arbeidsdeling:
1-ar
ordnar med margarin, vatn og gjær
Kna deig
Tørke oppvask og setja på plass
2-ar
Blandar
alt det tørre i stålbollen.
Knar deig
Vaska oppvask og oppvaskkummer
Hjelpa til med vask i steameren
3-ar Starta
steikjeomnane. O/U- varme 225º C
Finna steikjebrett og bakepair.
Kna deig.
Vaskar av disken og koketoppar
4-ar Bretta klutar og
dukar
Legga dei på rett plass.
Tømma vatn og lofilter i tørketrommel
Kna deig
Stryk forkle + dukar
Moppa golv
.Når du er ferdig med praktiske oppgåver eller venter på at deigen skal heva, jobbar du på cappelendamm :-)
Skriv kva du gjorde/
korleis det gjekk på neste side: