Tørrskodd bak Korpenuten
Publisert: 28. august 2024 | Sist endret: 28. august 2024 | Forfatter: Bjarne Sløgedal

Direktesendt vandretur i sidevind

Friluftsliv Valgfag var pakket og klare søndag morgen. Før turen var helt i gang var Lilje og Mathilde "på lufta" i det direktesendt NRK programmet "Opptur." Og det var det turen ble - en skikkelig opptur.

Bussen tok oss mykt og behagelig til Hovden (takk til Alf Gunnar) hvor vi raskt satte kurs mot Tjørnbrotbu. Der ankom vi i sterk vind med mulighet for storm i kastene. Det var det få som brydde seg om da Robert inviterte på bad og fristet med 4 grader. Topp stemning på vei til vannet. Ikke like stas på vei hjem. Hyttekos med middag og snop. Det var flere som lurte på hva de skulle gjøre med oppvasken. Det ble ekstra synlig da solen igjen sto opp. Selv tacokjøttdeigen hadde sin plass i steikepanna, 12 timer etter den skulle vært spist. Sterkt forsinket avgang... :-)
Mandagen ble ei skikkelig 7-timers økt. Solen tittet frem, men sidevinden røsket godt. Bekker var blitt til elver, noe som ble et spenningsmoment. Vi fikk med oss Dyregroper og Vatnedalsdammen(en av Norges største) og et godt fiskevann.
På Berdalsbu senket roen seg, og slitne kropper gadd ikke en gang å rote - på jentehytta. Guttene derimot hadde ikke glemt kunstene, og den hytta ble igjen et Sodoma med full unntakstilstand.
Midt i kveldens skumle historie om Lyktemannen, kom det inn to fyrer vi aldri før hadde sett. To ville tyskere skulle vise seg å være riktig så greie, så da fikk flere elever prøvd ut kunnskaper i prat med Florian und Andreas aus Hamburg.
Hjemtur med bål, lemen og regn. Alf Gunnar kom på tiden og vi hoppet på ved Berdalsbru.
Kort oppsummert; fantastisk gjeng på en tur som burde vart et par dager til.

Takk for turen :-) Hilsen Robert og Bjarne