Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1 og klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Vikingvn. 459 8360 Bøstad
Telefon: 76 05 67 50 Send oss e-post
Redaktør: Ola Eliassen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
Viktig info- lenker fra ledelsen v/skolen
Elevsiden
IL Blest
Skolemelk
UDIR
Vestvågøy kommune
Gå til Skooler
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Samenes Nasjonaldag

Småtrinnet har markert Samenes Nasjonaldag. Vi har laget elgsuppe, vår versjon av Bidos, stekt pinnebrød på bålet, og vært i kirka på en mini-konsert. Ken Gøran bød på store musikkopplevelser, og ungene fikk vær med å synge og joike. 

Arbeid med samisk innhold i mat og helse
Mat og helse er et sentralt fag for å utvikle forståelse av hvordan kosthold og helse henger sammen. Elevene skal lære å planlegge og lage mat. De skal også utvikle kompetanse på bærekraftige matvaner, forbruk og matkultur. Kunnskap om samiske mattradisjoner og hvordan disse henger tett sammen med natur og levevis i ulike områder, er viktige bidrag til denne kompetansen.

Kortreist mat er en del av samisk matproduksjon. Tradisjonskunnskap om jakt og fiske er kunnskap som bidrar til bærekraftig forvaltning av naturressurser, blant annet elgjakt. Bærekraftig bruk av naturressurser kan være kultivering av fiskevann, rypejakt og elgjakt.
Tradisjonell kunnskap om hvordan samene har brukt og bruker naturen og naturressursene har en egenverdi. Den formidler den samiske historien og gir dagens generasjoner kjennskap til egen fortid, og viderefører verdier både i de samiske bosettingsområdene og i storsamfunnet.

Ken Gøran bød på joik sammen med barna, de fikk også delta i musikk med å være vinden. Det var ei fin og artig stund. 

Main Image
Bilde 1 av 12