Småtrinnet har markert Samenes Nasjonaldag. Vi har laget elgsuppe, vår versjon av Bidos, stekt pinnebrød på bålet, og vært i kirka på en mini-konsert. Ken Gøran bød på store musikkopplevelser, og ungene fikk vær med å synge og joike.
Arbeid med samisk innhold i mat og helse
Mat og helse er et sentralt fag for å utvikle forståelse av hvordan kosthold og helse henger sammen. Elevene skal lære å planlegge og lage mat. De skal også utvikle kompetanse på bærekraftige matvaner, forbruk og matkultur. Kunnskap om samiske mattradisjoner og hvordan disse henger tett sammen med natur og levevis i ulike områder, er viktige bidrag til denne kompetansen.
Kortreist mat er en del av samisk matproduksjon. Tradisjonskunnskap om jakt og fiske er kunnskap som bidrar til bærekraftig forvaltning av naturressurser, blant annet elgjakt. Bærekraftig bruk av naturressurser kan være kultivering av fiskevann, rypejakt og elgjakt.
Tradisjonell kunnskap om hvordan samene har brukt og bruker naturen og naturressursene har en egenverdi. Den formidler den samiske historien og gir dagens generasjoner kjennskap til egen fortid, og viderefører verdier både i de samiske bosettingsområdene og i storsamfunnet.
Ken Gøran bød på joik sammen med barna, de fikk også delta i musikk med å være vinden. Det var ei fin og artig stund.